FOOD | Het groene sapjes boek

Een drankje dat de afgelopen jaren in een razendsnel tempo beroemd werd, is het groene sapje. Deze wordt soms ook wel de groene smoothie ...


Een drankje dat de afgelopen jaren in een razendsnel tempo beroemd werd, is het groene sapje. Deze wordt soms ook wel de groene smoothie of powersmoothie genoemd. Gezonde groene sapjes maak je makkelijk zelf door gebruik te maken van voor de hand liggende ingrediënten, maar ook met minder voor de hand liggende ingrediënten zoals aloë vera, agavesiroop en zelfs peper. Een boek vol inspiratie en heerlijke receptjes.


Groene smoothies staan vooral bekend om hun werking: ze ontgiften en reinigen je lichaam, zuiveren je bloed en beschermt je lichaam tegen ziektes. Ideaal om mee te detoxen. Het boek bevat dan ook een detox kuur van 7 dagen zodat je heel je lichaam kunt ontgiften. Daarnaast is het boek ook aan te raden voor mensen die absoluut niet graag groenten eten. De voedingsstoffen uit een groente heeft je lichaam nodig om goed te functioneren. Door het drinken van een groene smoothie krijgt je lichaam op een relatief eenvoudige wijze voldoende vitamines binnen.

Vooraan in het boek staat nog meer informatie over de voordelen van deze sapjes. Wat doet het met je lichaam? Waarom een groen drankje drinken? Ook vind je meer informatie over de groentes die men gebruikt in de sapjes. Zo lees je meer over de voordelen van spinazie, munt, waterkers,... 
De lay-out van dit boek is absoluut geweldig! Alles is zo mooi en duidelijk weergegeven. TOP! Alles is heel overzichtelijk weergegeven. Aan de linkerpagina staat telkens de naam van de smoothie en de bijbehorende smaak zoals hartig, pittig, zoet. Daaronder zie je een foto van alle ingrediënten met een duidelijke tekst over hoe je het sapje maakt. Op de rechterzijde vind je dan een foto van het eindresultaat waarboven telkens de gezondheidsvoordelen van dit sapje beschreven staan. Zoals je kunt zien vind je hier niet alleen groene sapjes in terug, maar ook oranje, rode, gele, witte, paarse,... sapjes komen aan bod.

Is het boek geschikt voor veganisten? Ja! De meeste recepten zijn perfect voor veganisten. Meestal wordt er als zoetmiddel gebruik gemaakt van dadels of agavesiroop. Ik heb wel gezien dat er bij één receptje honing gebruikt wordt, maar dit kun je perfect vervangen door agavesiroop. Ben jij op zoek naar inspiratie om heerlijke sapjes te maken, overweeg je om een detox sapkuur te doen of ben je net begonnen met smoothies maken? Dan is dit boek ideaal voor jou. Het is niet alleen super makkelijk om deze sapjes te maken, de ingrediënten vind je in elke supermarkt terug. Een zeer overzichtelijk boek met alle positieve werkingen van alle onderdelen worden in beeld gebracht. Met behulp van een aantal ingrediënten en een blender werk je zonder moeite naar een nog betere gezondheid toe.

Het groene sapjes boek is o.a. te koop bij Bol.com voor € 12,50.

7 reacties

 1. Wauw, deze boek ziet er echt erg handig en mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit boek ziet er goed uit! Fijn ook dat er bij staat of een sapje zoet is of juist hartig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig zo'n boek als je van groene sapjes houd. Ik heb het wel geprobeerd groene sapjes maar ik krijg het niet weg en houd er niet heel er van. Ik ben meer van fruit en zoete smaakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is dan wel een heel handig boek! Ziet er gewoon goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OEH! Ik heb vandaag toevallig mijn eerste smoothie weer genomen met spinazie en wil inderdaad wat meer opties hebben. Dit boek is ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt nog nooit een groen sapje geprobeerd, altijd wat met fruit maar iets met munt lijkt me voor de zomer zeker iets om uit te proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahh hoe leuk en handig is dit!? En het ziet er ook nog eens zó leuk uit! Tof artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen